Pittige roerbak van rijst en pompoen met fetacrème
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los en meng er de peterselie en 1 eetlepel sesamolie onder.
-
2
Pof de pompoenpitten in een pannetje zonder vetstof. Mix de feta met de zure room met de staafmixer tot een smeuïge crème.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Spoel de selder en snij de stengels in boogjes. Hou de blaadjes bij voor de afwerking en snipper ze fijn. Verhit de rest van de sesamolie met wat arachideolie in een wok en roerbak er de sjalot, de lente-uitjes, de selder en de pompoen in. Kruid de groenten met peper en zout. Voeg de rijst en de harissa (naar smaak) toe aan de wok en schep alles nog even om.
-
4
Serveer de pittige rijstwok met een flinke lepel van de fetacrème, de gepofte pompoenpitten en de gehakte selderblaadjes.