Yangnyeom kip
bereiding
-
1
Halveer de kippenvleugeltjes met een vleesschaar of hakmes. Leg ze in een grote kom, giet er de melk bij en kruid ze met het chilipoeder, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar, dek de kippenvleugeltjes af en laat ze 30 minuten marineren.
-
2
Maak de saus. Pel en pers de knoflook. Verwarm in een steelpannetje alle ingrediënten. Snij intussen ook de lente-uitjes voor bij de kip fijn.
-
3
Verwarm de friteuse. Meng alle ingrediënten voor het krokante korstje onder elkaar. Haal de stukken kip uit het melkmengsel en wentel ze door het kruidige bloemmengsel. Schud de overtollige bloem eraf en bak de kippenvleugels, in delen, in de friteuse goudbruin en krokant. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
-
4
Wentel de gebakken kippenvleugels door de saus en leg ze in een serveerschaal. Werk ze af met de geroosterde sesamzaadjes en de lente-uitjes.