Pittige appel-kipcurry met rijst
bereiding
-
1
Snij de appelen in repen. Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak de kip kort goudbruin. Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij. Stoof nu in dezelfde pan op een laag vuur de ui en de knoflook zacht. Voeg de appelreepjes en de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg het halve bouillonblokje, de kokosmelk en de sojasaus toe en giet er 250 milliliter water bij. Doe de kippenreepjes opnieuw bij in de pan en laat alles nog 15 minuten garen.
-
3
Meng het maïszetmeel met 2 eet-lepels water. Voeg het toe aan de curry en laat het nog 1 minuut meekoken. Kook de rijst beetgaar in lichtgezouten water. Snij de lente-uitjes in ringen.
-
4
Breng de curry op smaak met het limoensap en de chilivlokken. Werk hem af met de lente-ui en serveer met de rijst.