Recept

Côte à l’os op de barbecue met gebakken aardappeltjes en padrónpepertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleesklassieker van tv-chef Loïc: “Het allerbelangrijkste is om je vlees lang te laten rusten: 15 à 20 minuten. Dat hoeft niet onder aluminiumfolie, maar kan gewoon zo.”

Loïc tipt:

  • Check de interne temperatuur met een vleesthermometer. Côte à l’os mag van mij nog wat bleu zijn, dan is 45°C perfect.
  • Je kunt de côte à l’os ook in de pan klaarmaken. Bak ’m 10 minuten aan één kant op een middelhoog vuur (stand 6 à 7 bij inductie), draai ’m dan om en laat hem nog 1 minuut verder bakken.
  • Pimientos de padrón of padrónpepertjes zijn kleine niet pikante Spaanse pepertjes. Je grilt ze gewoon kort op de barbecue en serveert ze met grof zeezout.

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappeltjes schoon en kook ze voor in gezouten water. Kruid de côte à l’os met peper en zout en gril ‘m mooi op de barbecue.

  2. 2

    Leg de padrónpepers en de aardappeltjes bij op de grill en strooi er zout over.

  3. 3

    Haal de côte à l’os van het vuur en laat hem rusten. Serveer hem met de gebakken aardappeltjes en de padrónpepertjes. Bedruppel ze nog met wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Côte à l’os op de barbecue met gebakken aardappeltjes en padrónpepertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!