Flatbread met côte à l’os, chimichurri en gepekelde groentjes
bereiding
-
1
Laat de côte à l’os op kamertemperatuur komen.
-
2
Pekel de groentjes. Maak de radijsjes en de snackkomkommers schoon. Snij de radijsjes in schijfjes en doe ze in een kommetje. Snij de snackkomkommers in repen en doe ze in een kommetje. Voeg aan elk kommetje 50 milliliter witte wijnazijn, 1 koffielepel honing, 1/2 koffielepel zout, 1/2 koffielepel korianderzaadjes en 1/2 koffielepel peperbolletjes toe. Voeg een scheutje water toe tot de groentjes mooi onder staan. Laat zo pekelen. Je kunt je groenten snel pekelen of al een nacht vooraf.
-
3
Kruid de côte à l’os langs beide kanten met peper en zout. Schroei hem kort dicht op de barbecue en laat hem nadien nog zo’n 25 minuten garen. Haal de côte à l’os van het vuur en laat hem even rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Maak de chimichurrisaus. Pers het sap uit de citroen. Mix alle ingrediënten samen in de blender of de keukenrobot.
-
5
Gril de flatbreads kort op de barbecue. Snij de côte à l’os in reepjes en schik ze tussen de flatbreads. Schik er de gepekelde groentjes bij en werk af met de chimichurrisaus.