Bagels met kruidenkaas, zalm en gepekelde radijsjes
bereiding
-
1
Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes. Zet ze in een kommetje onder met heet water en voeg de azijn, de rietsuiker en een snuifje zout toe. Laat ze minstens 30 minuten pekelen.
-
2
Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder de roomkaas met de Griekse yoghurt. Hou wat kruiden apart voor de afwerking. Kruid de roomkaas met peper en zout.
-
3
Spoel de komkommers en snij ze met een dunschiller in dunne repen.
-
4
Warm de bagels even op in de oven op 180°C of in de broodrooster. Giet de pekel van de radijsjes weg.
-
5
Snij de bagels open en bestrijk ze met de roomkaas. Schik er de gerookte zalm, de gepekelde radijsjes en de komkommerrepen op. Werk ze af met wat extra verse kruiden en verkruimelde roze peperkorrels. Sluit de bagels en serveer er de rest van de kruidige roomkaas in een apart schaaltje bij.