Quiche met rode biet, Belgische pittige kaas en boerenham + salade van spinazie en kerstomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de rode bieten en snij ze in partjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met de balsamicoazijn en de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar ze 20 minuten in de oven.
-
2
Pel de rode uien en snij ze in partjes. Leg na 20 minuten de rode ui bij de rode biet, meng ze onder elkaar en gaar ze samen nog 20 minuten in de oven.
-
3
Snij de kaas in partjes of plakjes. Halveer de plakjes boerenham in de lengte. Klop de eieren los met de room, rist er de tijmblaadjes bij en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Vet een ronde bakvorm van 24 cm diameter in met boter of bekleed ze met bakpapier. Leg er het bladerdeeg in. Beleg de deegbodem met de geroosterde rode biet en ui en leg er de plakjes kaas op. Overgiet alles met het eimengsel. Eindig met de plakjes boerenham. Bak de quiche 30 minuten in de oven.
-
5
Maak intussen de salade. Spoel en droog de spinazie. Spoel de kerstomaatjes, snij ze in partjes en meng er de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en de olijfolie onder. Meng er de spinazie onder en kruid de salade met peper en zout.
-
6
Serveer de quiches warm, lauw of koud met de salade.