Recept

Minipizzaquiches + salade van rucola en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met kerstomaten in plaats van tomatenpuree. Voor een zoete toets kun je ook nog wat ananas uit blik toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Klop de eieren los met de room en de tomatenpuree. Kruid het mengsel met de gedroogde oregano, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Snij ronde cirkels uit het pizzadeeg die net iets groter zijn dan de bakvormpjes van 10 cm diameter. Beleg de bakvormpjes met bakpapier en de deegrondjes. Overgiet de bodempjes met het ¬eimengsel en leg er de plakjes salami en de mozzarella op. Bak de ¬minipizzaquiches 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Pel de rode ui en snij ’m in reepjes. Meng de ui met de balsamicoazijn, de honing en de olijfolie en kruid het dressing met peper en zout. Meng de dressing onder de rucola.

  4. 4

    Serveer de pizzaquiches warm, lauw of koud met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipizzaquiches + salade van rucola en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!