Recept

Quiche met filodeegbodem, brie, courgette en tijm + salade met appel en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Restje filodeeg? Maak er een heerlijk dessertje mee! Wat dacht je van baklava? Met het makkelijke recept op libelle-lekker.be/baklava kun je écht uitpakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de courgette en snij ze in frietjes van 15 millimeter dikte. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar ze 20 minuten in de oven of tot de courgette zacht is en licht gekaramelliseerd.

  2. 2

    Snij de brie in plakjes. Klop de eieren los met de room en breng het mengsel op smaak met de tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Smelt de boter. Wrijf een bakvorm of ovenschaal van 24 cm diameter in met boter. Wrijf een vel filodeeg in met boter en leg het in de ovenschaal. Wrijf opnieuw een vel filodeeg in met boter en leg dit geschrankt op het vorige vel. Herhaal met alle vellen. Beleg de bodem met de reepjes courgette en de plakjes brie en overgiet alles met het eimengsel. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de salade. Maak de Romeinse sla of ijsbergsla schoon en snij ze in fijne reepjes. Spoel en ontpit de appel en snij het vruchtvlees in reepjes. Meng de citroensap, de honing en de olijfolie. Meng de sla, de appel en de basilicumblaadjes met de dressing en kruid de salade met peper en zout.

  5. 5

    Werk de quiche af met de extra tijm en serveer ze warm, lauw of koud met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met filodeegbodem, brie, courgette en tijm + salade met appel en basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!