Recept

Gevulde pastaschelpen uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker (maar niet meer veggie): voeg wat snippers gerookte zalm of krokant gebakken pancetta toe aan de tomatensaus.

bereiding
  1. 1

    Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Ris er de tijmblaadjes bij. Laat de saus 10 minuten sudderen en schep ze dan in een ovenschaal.

  3. 3

    Bak de spinazie kort in een koekenpan tot ze helemaal ontdooid is. Schep de spinazie in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie dan fijn. Meng er de ricotta, de helft van de geraspte parmezaan en het ei onder en breng het mengsel op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg ze mooi in de tomatensaus. Bestrooi alles met de mozzarella en de rest van de parmezaan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwijder het folie en zet de schaal nog eens 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pastaschelpen uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!