Recept

Risotto met courgette, zeekraal en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker... met krokant gebakken cannellini- of limaboontjes erbij.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze in een kookpot in een goede scheut olijfolie zacht. Voeg de rijst toe en roerbak die enkele minuten tot hij glazig wordt. Blus de rijst met de witte wijn en laat die inkoken. Voeg 2 pollepels warme bouillon toe en laat het vocht rustig inkoken. Roer af en toe om. Als de bouillon is ingekookt, voeg je opnieuw een pollepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.

  2. 2

    Spoel de courgettes en snij ze in blokjes. Bak de courgetteblokjes in een andere pan in een scheutje olijfolie gaar en licht goudbruin. Voeg de zeekraal toe en laat die 1 minuut meebakken. Kruid de groenten met peper.

  3. 3

    Maak de muntolie. Hak de munt fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de munt, de citroenschil en een snuifje zout onder de olijfolie. Zet opzij.

  4. 4

    Zet de pan met de risotto van van het vuur en laat die afgedekt even rusten. Voeg de parmezaan, de courgette en de zeekraal toe. Roer om en breng de risotto op smaak met citroensap, peper en zout. Scheur de burrata in stukken en verdeel die over de risotto. Werk hem af met wat muntolie en de extra verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met courgette, zeekraal en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!