Lasagne melanzane
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines, snij ze in dunne plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met zout en de gedroogde oregano. Rooster ze 20 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in aan. Blus ze met de rode wijn. Voeg de passata, de tomatenblokjes en de gedroogde Italiaanse kruiden toe en laat de saus op een zacht vuur 30 minuten pruttelen.
-
3
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een steelpannetje en bestrooi ze met de bloem. Roer ze samen tot een roux. Blus de roux met de melk en laat de saus al roerend indikken tot een smeuïge bechamel. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap en smelt er de geraspte kaas in.
-
4
Snij of scheur de mozzarella in plakjes. Lepel een laagje tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag aubergine en een laag pastavellen op en lepel er een laag kaassaus over. Herhaal de laagjes en eindig met kaassaus. Verdeel er de mozzarella over en bak de lasagne 30 à 40 minuten in de oven. Werk hem af met de extra geraspte parmezaan en het basilicum.