Recept

Salade van gegrilde courgettes met cannellinibonen, burrata en citroen-basilicumgremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met nog wat zoute ansjovisjes erbij.

Tip: rol de basilicumblaadjes op en snij ze zo fijn met een scherp mes, dat gaat het makkelijkst. Doe dit niet te veel vooraf, want de blaadjes kleuren snel bruin.

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij er met een dunschiller in de lengte hele dunne repen van. Vet een grilltoestel of grillpan in met olijfolie. Gril hierin de courgettelinten. Schik ze nadien in mooie cirkels op de borden.

  2. 2

    Maak de gremolata. Pel en pers de knoflook. Snij het basilicum fijn. Hak de pistachenootjes fijn. Meng de knoflook met de geraspte citroenschil, de pistaches en het basilicum.

  3. 3

    Laat de cannellinibonen uitlekken en spoel ze voorzichtig onder water. Schik de cannellinibonen tussen de courgettelinten.

  4. 4

    Laat de burratine uitlekken en schik ze op elk bord boven op de courgettelinten. Lepel er de gremolata over en werk de lunch nog af met wat olijfolie, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde courgettes met cannellinibonen, burrata en citroen-basilicumgremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!