Recept

Kip met knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor pittige kippenbouten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C .

    Pers de limoen.

    Pel de uien en snij ze in partjes.

    Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Vermeng het korianderpoeder met 1 el olie,  2 el limoensap en peper. Doe ze met de kip in een plastic zak, hussel door elkaar en laat 1 uur marineren.

  3. 3

    Leg de kip in een braadslee, met de uienpartjes rondom. Besprenkel met 1 el oljifolie en zet 1 uur in de oven. Bedruip regelmatig met braadvocht en voeg na 30 minuten ook de gesnipperde knoflook toe.

  4. 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Schep de kip met de uien en knoflook in een schaal en zet nog 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de pepertjes in reepjes (hou wat apart voor de afwerking) en fruit ze even in 1 el braadjus. Roer er de suiker en de tomatenpuree door. Overgiet met kippenbouillon en laat inkoken.

  6. 6

    Breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap en lepel ze over de kip. Bestrooi met de apart gehouden peper-reepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met knoflook

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!