Kip met knoflook
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C .
Pers de limoen.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Pel en snipper de knoflook.
-
2
Vermeng het korianderpoeder met 1 el olie, 2 el limoensap en peper. Doe ze met de kip in een plastic zak, hussel door elkaar en laat 1 uur marineren.
-
3
Leg de kip in een braadslee, met de uienpartjes rondom. Besprenkel met 1 el oljifolie en zet 1 uur in de oven. Bedruip regelmatig met braadvocht en voeg na 30 minuten ook de gesnipperde knoflook toe.
-
4
Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Schep de kip met de uien en knoflook in een schaal en zet nog 30 minuten in de oven.
-
5
Snij de pepertjes in reepjes (hou wat apart voor de afwerking) en fruit ze even in 1 el braadjus. Roer er de suiker en de tomatenpuree door. Overgiet met kippenbouillon en laat inkoken.
-
6
Breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap en lepel ze over de kip. Bestrooi met de apart gehouden peper-reepjes.
Voorbereiding