Recept

Aspergemousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het een extra feestelijk hapje zijn? Werk de glaasjes eventueel nog af met snippers gerookte zalm of gepelde noordzee-garnalen.

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij ze in stukjes van 2 cm. Roerbak ze een 3-tal minuten in de boter. Schep ze uit de pan en zet ze opzij. Laat de gelatine weken in koud water.

  2. 2

    Giet de room en de melk in de pan en pers er de knoflook bij. Breng het mengsel aan de kook en laat het tot ongeveer 350 milliliter inkoken. Voeg dan de asperges toe en laat ze koken tot ze helemaal gaar zijn.

  3. 3

    Bewaar enkele stukjes van de asperges voor de afwerking en schep de rest samen met het vocht in een blender. Mix het mengsel glad en giet het door een zeef. Voeg de uitgelekte gelatine toe en roer tot die is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verdeel de mousse over 4 glaasjes of schaaltjes en laat ze enkele uren tot een nacht opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak de salade. Pel en snipper de rode ui. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Hussel de rode ui met de lente-ui, de apart gehouden aspergestukken en de olijfolie. Kruid de salade met peper en zout. Verdeel ze over de glaasjes met mousse en werk die verder af met de dille en de krokante uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergemousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!