Recept

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met asperges en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hapje met onze favoriete lentegroente.

No-waste-tip

  • Gooi de buitenste schillen van de asperges niet weg, maar trek er een bouillon van. Daar kun je dan later nog soep of saus van maken. Geen tijd om meteen de bouillonte bereiden?
  • Bewaar de schillen dan tot gebruik in een goed afsluitbaar zakje of bakje in de diepvriezer.

bereiding
  1. 1

    Dep de sint-jakobsvruchten goed droog en leg ze 10 minuten in de koelkast. Snij ze vervolgens met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Zet koel.

  2. 2

    Schil intussen de asperges en snij ze daarna verder met de dunschiller in flinterdunne linten. Spoel de groene appel en snij hem in lucifers.

  3. 3

    Meng de aspergelinten en de appel met een scheutje olijfolie en kruid ze met wat zout. Mix alle ingrediënten voor de pesto glad. Kruid hem met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de aspergelinten en de appel over de sint-jakobsvruchten. Werk de carpaccio af met toefjes pesto, de geraspte limoenschil en de waterkersblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met asperges en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!