Mozzarellaslaatje
bereiding
-
1
Laat de mozzarella uitlekken.
Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schraap met een parisiennelepeltje mooie bolletjes uit het vruchtvlees (of snij in gelijke bolletjes). Besprenkel meteen met de helft van het citroensap zodat de avocado niet verkleurt.
Halveer de meloen, lepel er de pitjes uit. Schraap met een parisiennelepeltje mooie bolletjes uit het vruchtvlees (of snij in gelijke bolletjes).
-
2
Maak een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten. Meng de kaasmeloen-, en avocadobolletjes. Lepel er de vinaigrette bij, schep voorzichtig om.
-
3
Verdeel de groene sla en de bolletjessalade over (diepe) borden. Werk af met gehakte peterselie, sesamzaadjes en een olijf. Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud, met ciabatta of stokbrood.
Voorbereiding