Beignets van verloren brood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Maak eerst een beignetdeeg. Meng hiervoor 125 g bloem met 30 g suiker en 1 zakje gedroogde gist.
-
3
Klop 1 ei los met 2 dl water en roer dit beetje bij beetje door het deeg. Breng op smaak met een snuifje zout en laat het deeg dan 1 uur rusten op kamertemperatuur.
-
4
Snij 200 g broodkruim van rozijnenbrood (of melkbrood) in stukjes. Doe ze in een kom en schenk er melk over tot ze onderstaan. Laat 10 minuutjes rusten.
-
5
Druk dan goed aan en giet de melk af. Kneed er 75 g gekonfijt fruit door. Doe er het gistdeeg bij en meng goed.
-
6
Verhit de frituurpan tot 180°C en laat er met behulp van 2 eetlepels porties deeg in glijden. Bak de beignets in kleine hoeveelheden tot ze mooi krokant zijn. Bestrooi ze royaal met poedersuiker en serveer.
Voorbereiding