Quiche lorraine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in een handomdraai

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat.

  3. 3

    Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.

  4. 4

    Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C.

  5. 5

    Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche lorraine

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!