IJs met banaan en notencrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Spreid de noten uit op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven. Beboter een vel bakpapier en leg ze erop.
-
3
Verwarm ondertussen de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel. Giet over de noten en laat afkoelen.
-
4
Maal de helft van de karamelnoten heel fijn in de blender. Breek de andere helft met de deegroller in grovere stukjes.
-
5
Verwarm de chocolade, de room, de melk, de kaneel en de siroop en roer tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt..
-
6
Schil de bananen en snij ze in plakjes.
-
7
Verdeel de helft van de gebroken karamelnootjes over 6 glazen en bedek met de plakjes banaan. Schep er een bolletje ijs bij en overgiet met chocoladesaus. Leg er weer banaan op en bestrooi met de gemalen nootjes en de resterende stukjes.
Voorbereiding
Voor de chocoladesaus