Lasagne met paddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Laat de gedroogde paddenstoelen 15 minuten weken in 1 dl lauw water. Giet ze af. Snij ze in stukjes. Bewaar het weekwater.
Pel de trostomaten en snij ze in partjes.
Snipper de ui.
Hak de knoflookteentjes en de bladpeterselie.
-
2
Fruit de ui en de look in olijfolie. Doe er de paddenstoelen bij. Roerbak gedurende 3 minuten.
-
3
Vermeng de bloem met een kopje koude melk. Breng de rest van de melk en het weekvocht van de paddenstoelen aan de kook. Doe er het bloempapje bij. Roer glad en laat de saus enkele minuten zacht doorkoken.
-
4
Roer, van het vuur af, de helft van de kaas door de saus. Doe er de champignons bij. Kruid naar smaak met chilipoeder, peper en zout.
-
5
Vul een rechthoekige ovenschaal met, in laagjes, de lasagnevellen, de paddenstoelen, partjes tomaat en een lepel saus. Lepel er de rest van de saus over. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Zet 30 minuten in de oven.
Voorbereiding