Graantjesrisotto met vis en peterseliesaus
bereiding
-
1
Snij 2 wortelen en 1 stengel selder in grove stukken.
Snij de overige selderstengels en wortelen in miniblokjes.
-
2
Stoof de mini-blokjes groenten aan in boter, kruid met peper en zout. Blus met de kippenbouillon.
-
3
Voeg er de tarwegraantjes aan toe en laat 20 minuten koken. Roer af en toe om. Voeg zo nodig wat bouillon bij.
-
4
Breng de grof gesneden selder en wortel samen met 2 laurierblaadjes, de witte wijn, de zwarte peperkorrels, een snuifje zout en de groentebouillon aan de kook.
-
5
Voeg er 4 stukken schelvisfilet bij (mét vel, zo blijft de vis mooi samen), dek af en laat 7 minuten garen.
-
6
Maak ondertussen de peterseliesaus door de blaadjes van 1 bosje peterselie met 1 el kappertjes, 1 dl maïsolie en 3 el gesnipperde lente-ui in de blender te mixen. Kruid met peper en zout.
-
7
Haal de vis uit de bouillon. Roer nog 2 el room en 1 tl geraspte gember door de risotto. Serveer met de schelvis en peterseliesaus.
Voorbereiding
Voor de peterseliesaus