Recept

Aardappelsalade met radicchio en sinaasappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het zoete van de sinaasappel en het bittere van de radicchio houden elkaar perfect in evenwicht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook 1 kg vaste aardappelen beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Snij ze in plakjes, kruid met peper en zout.

    Pers de sinaasappelen uit.

     

    Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.

    Scheur de blaadjes van de krop radicchio in stukken. 

    Snij twee stengels bleekselder in dunne boogjes.

    Rol het gerookt kippenwit op en snij in rondjes.

  2. 2

    Meng het sinaasappelsap met de groentebouillon, de azijn, een snuifje suiker, peper en zout. Snipper enkele blaadjes basilicum en doe ze erbij. Schenk de dressing over de aardappelen en laat ze 30 minuten trekken.

  3. 3

    Schep de aardappelen uit de dressing en vermeng ze met de sla, de selder en de pijnboompitten. Schenk er de dressing over. Werk af met het kippenwit en de selderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met radicchio en sinaasappeldressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!