Aardappelsalade met radicchio en sinaasappeldressing
bereiding
-
1
Kook 1 kg vaste aardappelen beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Snij ze in plakjes, kruid met peper en zout.
Pers de sinaasappelen uit.
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
Scheur de blaadjes van de krop radicchio in stukken.
Snij twee stengels bleekselder in dunne boogjes.
Rol het gerookt kippenwit op en snij in rondjes.
-
2
Meng het sinaasappelsap met de groentebouillon, de azijn, een snuifje suiker, peper en zout. Snipper enkele blaadjes basilicum en doe ze erbij. Schenk de dressing over de aardappelen en laat ze 30 minuten trekken.
-
3
Schep de aardappelen uit de dressing en vermeng ze met de sla, de selder en de pijnboompitten. Schenk er de dressing over. Werk af met het kippenwit en de selderblaadjes.
Voorbereiding