Zo maak je zelf sorbet
Zomerfris én zelfgemaakt, dat smaakt!
Op broeierig hete zomerdagen smaakt een schepje sorbet nóg beter. Lekker verfrissend als vieruurtje en heerlijk licht na een rijkgevulde maaltijd. Zelf sorbet maken is kinderspel, want je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig en beter nog: geen ijsmachine!
Enkele tips:
Fruit:
Welke sorbet je ook verkiest, zorg ervoor dat je fruit (of groenten) van topkwaliteit is. Dit maakt of kraakt de smaak!
Kies het smaakvolste, meest verse fruit dat je kunt vinden;
Suiker:
Een goede sorbet staat of valt met de juiste verhouding fruit-suiker of suikervervangers; Een suikerconcentratie ergens tussen de 20 procent en 30 procent zou in de meeste gevallen goed moeten zijn.
Testen of je sorbet de juiste suikerverhouding heeft? Gooi er een ei in! Drijft het ei? Dan moet je meer suiker toevoegen.
Wil je weten hoe wij sorbets maken en ben je op zoek naar inspiratie? Wat dacht je van deze uitblinkers?