Meest recente artikelen

Joliens toptips voor de airfryer

Haal alles uit je airfryer!

Joliens toptips voor de airfryer Artikel

In een airfryer maak je zoveel meer dan gezonde frietjes. Van een hele kip over geroosterde groenten tot zoete cake: Jolien deelt alvast haar beste tips voor het beste (én krokantste) resultaat!

Joliens toptips

  • Airfryers werken sneller dan ovens, dat ondervond ik al snel aan een bijna zwartgeblakerde kip. Algemeen geldt: verlaag de temperatuur met ongeveer 20°C en verkort de baktijd met 20 tot 30% vergeleken met een ovenrecept. Hou wel in het achterhoofd dat de exacte tijden per model kunnen verschillen. Probeer dus verschillende instellingen en hou het resultaat goed in de gaten.
  • De meeste airfryers warmen snel op, waardoor voor de meeste gerechten voorverwarmen niet echt nodig is. Als je vlees of gebak maakt, is voorverwarmen wél een goed idee.
  • Vergeet niet om een beetje olie toe te voegen. Ik probeerde het eerst zonder, maar een beetje vetstof is echt dé manier om in de airfryer krokante resultaten te krijgen. Zo aten we de allerlekkerste krokante vis ooit: met panko gepaneerde zalm, njam!
  • Maak je geroosterde groenten zoals bloemkoolroosjes, knapperige courgettefrietjes of zoeteaardappelwedges? Dan kun je die halverwege de baktijd het best even opschudden voor een gelijkmatige bereiding. Worden je frietjes niet krokant? Droog de aardappelen goed af, gebruik een beetje olie en schud ze halverwege op.
  • Leg de airfryer niet te vol. Net als in de oven circuleert de hete lucht dan minder goed en wordt het eten minder knapperig.
  • Kruiden en specerijen kunnen door de krachtige luchtcirculatie verbranden, marineer daarom je groenten, vis of vlees in gekruide olie of voeg de kruiden pas op het einde toe.
  • De airfryer is een godsgeschenk om restjes op te warmen zonder dat ze uitdrogen. Denk aan een broodje of overgebleven stuk pizza, maar ook aan frietjes die je opnieuw krokant wilt krijgen. 's Ochtends een kleuter die schreeuwt dat zijn stuk bananenbrood warm moet, maar niet wak mag zijn? Appeltje-eitje in een airfryer!

Aan de slag met de airfryer

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen