Meest recente artikelen

Nicecream: het ijsje dat lief is voor je lijn!

Het allerbeste recept voor die overrijpe banaan

Nicecream: het ijsje dat lief is voor je lijn! Artikel

Elke dag een ijsje smullen zonder aan die extra kilootjes te moeten denken? Het kan! Deze ijsvariant is onweerstaanbaar lekker én gezond: nicecream. Je maakt het in 1-2-3 van bevroren banaan.

This ice-cream is bananas!

Nicecream is zo fijn voor de lijn dat het ook wel eens 'modellenijs' wordt genoemd. Het is echt ongelofelijk simpel, kijk maar naar het recept hieronder! En met deze zaken in het achterhoofd, kan het niet misgaan:

  1. De bananen moeten goed rijp zijn. Met onrijpe bananen lukt het niet zoals het hoort. Tip: scoor op de markt, zo tegen het einde van de middag, een kistje rijpe bananen voor weinig geld!
  2. Rijpe bananen kunnen zo de vriezer in, maar vergeet de schil er eerst niet af te doen.
  3. Je hebt een keukenrobot of stevige blender met ijs-crush-functie nodig. Als een blender ijsblokjes aankan, zit je ook goed met je bevroren bananen.

Aan de slag!

  1. Pel een viertal rijpe bananen. Breek ze in stukjes en vries ze voor minstens vier uur in.
  2. Haal de bananen uit de diepvries, laat ze een halfuurtje 'rusten' en doe ze stuk voor stuk in de blender.
  3. Voeg water toe zodat de messen van je blender onder water staan. Voeg eventueel ook wat smaakmakers toe zoals vanille, cacao of blauwe bessen.
  4. Blend tot een gladde massa (in fases en af en toe roeren met de spatel) en serveer met vers fruit.

 Smakelijk!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen