Soep wordt zuur als het onweert: feit of fabel?
Over koken en het weer
Je hoort het wel eens zeggen: maak geen soep als het onweert, want dan wordt ze zuur. Maar is dat waar?
Zijn het de weergoden die boos zijn en je soep zuur laten worden, of wordt ze gewoon zuur omdat je ze niet snel genoeg in de koelkast hebt gezet? Eerder dat laatste, denken wij. Aan onweer gaat vaak warm en zwoel weer vooraf. En dan moet je eens zo voorzichtig zijn met het bewaren van voedsel dan normaal, want bij hogere temperaturen ontwikkelen bacteriën zich sneller.
Je kunt dus gerust soep maken op een onweerachtige dag, maar laat ze zo snel mogelijk afkoelen (giet ze over in een andere soeppot of kom die in een ijsbad staat, bijvoorbeeld) en bewaar ze daarna in de koelkast. Of, als er te veel is om binnen enkele dagen op te eten, kun je je soep ook invriezen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!