Home Made mayonaise klaar in 1-2-3
Klaar in 1-2-3 met Vandemoortele
De verse mayonaise die je zelf maakt, smaakt helemaal anders dan de kant-en-klare potjes in de supermarkt. Je hebt er slechts enkele ingrediënten en één minuut tijd voor nodig. Snel en supermakkelijk, dus. De olie die je gebruikt is bepalend voor de smaak. Kies dus voor een kwalitatieve, milde olie, zoals Maïsolie van Vandemoortele.
Stéphanie doet het voor! Bekijk het filmpje hier:
Zo doe je het in een handomdraai!
- Stap 1: breek 2 eieren in een glazen bokaal
- Stap 2: voeg 1 eetlepel mosterd toe
- Stap 3: voeg 1 eetlepel azijn toe
- Stap 4: kruid met peper en zout
- Stap 5: voeg 300 ml Vandemoortele maïsolie toe
- Stap 6: geleidelijk mixen van onder naar boven gedurende ongeveer 45 seconden, en klaar!
Tips:
– Gebruik altijd erg verse eieren. Dat is heel belangrijk omdat je ze rauw verwerkt.
– Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Maïsolie: de basis van een lekkere Home Made mayonaise
De Maïsolie van Vandemoortele is ideaal om pannenkoeken, cake of koekjes te bereiden, maar vormt door zijn milde smaak ook een prima basis voor een mayonaise. Vandemoortele Maïsolie is 100% plantaardig en bevat geen allergenen. Bovendien is deze olie rijk aan Omega 3 en Omega 6, én een bron van Vitamine E.
Goede alternatieven zijn Vandemoortele Zonnebloem– en Multi-Cooking olie.