Hier zijn 9 ondenkbare gerechten zonder mayonaise!
Hier hoort mayonaise bij!
Hier hoort mayonaise bij!
Mayonaise is onze meest gekende saus, de Belgische trots. Een echte Belg maakt zijn mayonaise dan ook zelf. De smaak van verse mayonaise is veel lekkerder waardoor de klassieke gerechten, hapjes of salades die niet zonder mayonaise kunnen, dubbel zo goed smaken.
Met dank aan mayonaise
Geen tomaat garnaal of steak tartaar zonder mayonaise. Steak met frietjes mist iets essentieel zonder mayonaise net zoals een broodje tonijn- of eiersalade. Ook voor heel wat kleine hapjes is en blijft mayonaise de perfecte dip die je in een handomdraai zelf maakt. Je hebt er slechts enkele ingrediënten en enkele minuten tijd voor nodig.
Volop variëren
Met onderstaande recepten is de 'classic mayo' altijd een goede keuze. Toch kan je ook gerust eens experimenteren met een variant om zo te genieten van een andere smaakbeleving.
Tomaat Garnaal
Cocktailsaus en garnalen is een klassieke combinatie.
Met wat ketchup en een scheutje whisky maak je van mayonaise een cocktailsaus.
Broodje Eiersalade
Curry mayonaise geeft eiersalade extra pit.
Meng een halve eetlepel currypoeder onder de mayonaise.
>> Naar het broodje eiersalade
Biefstuk met frieten
Bij frietjes is tartaar saus super lekker.
Plet een hardgekookt ei, snij een sjalot in kleine stukjes en snipper peterselie, bieslook en dragon. Hak enkele augurken en kappertjes in kleine stukjes. Meng alles onder de mayonaise.
>> Naar de biefstuk met frieten
Krabballetjes met knoflook mayonaise
Knoflook mayonaise vormt een heel geslaagde combinatie met krab.
Stamp de knoflook en 1 theelepel zout in een vijzel tot een smeuïge pasta. Meng de knoflookpasta en de overige ingrediënten in een kleine kom.
>> Naar de krabballetjes met knoflook mayonaise
Zalmforel met peterselie mayonaise en cocktailsaus
Vis en peterselie gaan heel goed samen.
Was de peterselie en verwijder de steeltjes. Hak de peterselie fijn en meng onder de mayonaise.
>> Naar de zalmforel met peterselie mayonaise en cocktailsaus
Steak tartaar met verse frieten
Truffel mayonaise smaakt heerlijk met steak tartaar.
Meng een eetlepel truffeltapenade (of gebruik verse truffel) onder de mayonaise en lepel op de steak.
>> Naar de steak tartaar met verse frieten
Aardappelsalade met eieren en ham
Groene kruiden mayonaise voor kleur en extra smaak.
Alle mogelijke groene kruiden kan je fijn hakken en onder je mayonaise mengen.
>> Naar de aardappelsalade met eieren en ham
Gevulde aardappelen met tonijnsalade
Honing mayonaise geeft tonijnsla een zalig zoete toets.
Meng een grote eetlepel vloeibare honing onder de mayonaise.
>> Naar de gevulde aardappelen met tonijnsalade
Visballetjes met avocadomayonaise
Avocado maakt een klassieke mayo smeuïger en apart van smaak. Ideaal als dip voor visballetjes.
Maak de mayonaise. Snij de avocado doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Plet met het limoensap en meng met de mayonaise
>> Naar de visballetjes met avocadomayonaise
Zo maak je mayonaise in een handomdraai!
BEKIJK HET FILMPJE HIER
- Stap 1: breek 2 eieren in de weckpot
- Stap 2: voeg 1 eetlepel mosterd toe
- Stap 3: voeg 1 eetlepel azijn toe
- Stap 4: kruid met peper en zout
- Stap 5: voeg 300 ml Vandemoortele Maïsolie toe
- Stap 6: mixen en klaar!