Maak kennis met Plan Boost
De recepten die het leven van Nathalie Meskens veranderden
Als rasechte foodie had ook Nathalie Meskens moeite om op gewicht te blijven. Een tijd geleden gooide ze het roer om en schakelde ze over op een andere levensstijl. Het resultaat? Ze blaakt van energie en is slanker dan ooit tevoren. Hoe ze dat deed, vertelt Nathalie in haar kookboek Plan Boost.
Lekker kokerellen, nieuwe restaurantjes ontdekken… Nathalie Meskens houdt van het goede leven. Helaas bleef dat zoals bij veel vrouwen niet zonder gevolgen op de weegschaal: een verhaal van genieten, diëten, nog meer genieten, nog meer diëten… En waar kwam toch die futloosheid vandaan? Tijd om het anders aan te pakken, vond Nathalie. Ze las over andere manieren van eten en liet zich inspireren door mensen als Kris Verburgh, Pascale Naessens, Rens Kroes en de zusjes Hemsley + Hemsley. Gaandeweg liet ze gluten, lactose en geraffineerde suikers achterwege. Na een medische checkup waarbij verschillende voedingsallergieën werden vastgesteld, was Nathalie helemaal overtuigd: met de juiste voeding, aangepast aan haar lichaam, zou ze zich beter gaan voelen. En dat was ook zo: klachten verdwenen, de kilo's vlogen eraf en ze voelde zich weer heerlijk energiek. In Plan Boost deelt ze de 68 recepten die haar leven veranderden. Van ontbijtsmoothies over geroosterde quinoasalade en steak tartaar tot chocolade-whiskytruffels. Probeer ze uit en doe er je voordeel mee!
Probeer alvast dit recept
Vegan avocado cheesecake
Voor 1 cake – Bereidingstijd 1 uur + 2 uur opstijven
Voor de bodem
- 125 g pecannoten
- 50 g geraspte kokos
- 70 g pure chocoladecallets
- 190 g ontpitte dadels
- 3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur
Voor de vulling
- 600 g avocadovruchtvlees (ongeveer 6 avocado's)
- 2 dl limoensap (ongeveer 8 limoenen)
- 1,5 kl limoenzeste
- 190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave…)
- 1,75 dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur
Maak eerst de bodem
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende +- 7 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Doe de noten en de kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.
- Bekleed een springvorm (18 cm doorsnede) met bakpapier.
- Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.
Voor de vulling
- Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
- Voeg naar smaak extra limoensap of -zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en 'n tikje zurig smaken.
- Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven.
Dit recept komt uit Plan Boost, het boek van Nathalie Meskens. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99. Klik hier voor meer info.
Foto's: Bram Debaenst.