Zo organiseer je een budgetvriendelijk etentje
Want een leuk feestje hoeft niet altijd veel geld te kosten
Met een paar simpele trucs krijg je de kostprijs van een etentje makkelijk naar beneden. Even gezellig!
- Bereken op basis van het aantal gasten hoeveel je van al je ingrediënten nodig hebt. Je hebt er niets aan om met de helft te blijven zitten. Tips op je porties te bepalen vind je hier.
- Werk met seizoensproducten. Aardbeien kosten in de winter handenvol geld, terwijl ze in de zomer betaalbaar én lekkerder zijn.
- Ga voor homemade en vermijd bereide dingen, zeker als ze makkelijk zelf te maken zijn zoals hummus of guacamole.
- De Midden-Oosterse keuken is hip, speel daar dus gretig op in! Peulvruchten zoals witte bonen of kikkererwten kosten bijna niets en je maakt er fantastische dipsauzen mee. Serveer met lekker brood of crackers.
- Bladerdeeg is goedkoop en iedereen houdt van een warm hapje. Het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren. Kleine pizzaatjes, empanada's, bladerdeegwieltjes, aperostokjes… allemaal even lekker.
- Organiseer een barbecue en vraag aan de gasten om zelf een stuk vlees of vis mee te brengen. Zorg zelf voor de verse groentjes en wat stokbrood of aardappelen met kruidenboter.
- Ga voor goedkope, maar yummie dessertjes: zelfgemaakte chocomousse, rijstpap of cake.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!