Zo maak je ijslolly's in 1, 2, 3
Zo goed als zelfgemaakt ;-)
Snel nog een dessertje maken zonder al te veel moeite? Deze ijslolly's kunnen zo op Pinterest en heb je binnen twee minuten gemaakt. Afgezien van de tijd in de vriezer dan :-)
Je hebt nodig:
- een kartonnen pot roomijs (type Ben & Jerry's of Haagen Dazs)
- houten ijslollystokjes
- scherp mes
- bakplaat (met bakpapier) die in je diepvriezer past
- 160 g chocolade
- 100 g kokosolie
- noten en sprinkles om mee te versieren
De ijslolly maken
- Leg de kartonnen pot ijs op z'n zijkant en snij met een scherp mes plakken ijs door het karton. Maak plakken van ongeveer 3 centimeter dik. Leg je mes tussendoor telkens even in een kommetje warm water om makkelijker door het ijs te kunnen snijden.
- Leg de plakken ijs op de bakplaat met bakpapier en duw in elke plak een houten ijslollystokje. Zorg dat het stokje stevig vast en ongeveer in het midden zit.
- Stop de bakplaat met plakken ijs zo'n 20 tot 30 minuten in de diepvriezer.
Versieren
- Breek de chocolade in stukjes en warm ze samen met de kokosolie op in de microgolfoven. Begin met 30 seconden en doe er telkens 30 seconden bij tot de chocolade gesmolten is.
- Dop de lolly's in de chocolade en leg ze weer op de bakplaat.
- Strooi je decoratie over de nog niet opgesteven chocoladelaag. Wacht hier niet te lang mee, want de chocolade wordt snel hard.
- Zet de ijslolly's opnieuw zo'n 2 à 3 uur in de vriezer, zodat ze volledig hard kunnen worden.
Lekkere combinaties
- Cookie dough ijs + melkchocolade + discobolletjes
- Aardbeienijs + witte chocolade + hagelslag
- Vanille-ijs + fondantchocolade + gehakte pindanoot
- … en alle andere combinaties die jij lekker vindt!