De sausjes van Sandra Bekkari
Die maken je gerechten helemaal áf
Goed nieuws voor alle liefhebbers van een heerlijk lepeltje saus: die van Sandra Bekkari zijn even slank als smakelijk!
Benieuwd naar de favoriete sausjes van Sandra Bekkari? Hieronder zetten we onze zes favoriete recepten op een rijtje.
Van links naar rechts: bloemkoolsaus, paprikasaus, salsa van groene kruiden, mangokokossaus, avocadomayonaise en zoetzure saus.
Bloemkoolsaus
Ideale vervanger voor bechamelsaus. Heerlijk bij witloofrolletjes in de oven, bloemkool of andere groenten.
2 pers. • 20 min.
Wat heb je nodig?
• 1 grote bloemkool • een flinke scheut (rijst)melk • 2 el kookvocht van je groenten • 1 el olijfolie • nootmuskaat • zwarte peper en zout
Hoe maak je het?
- Stoom of kook de bloemkool tot die helemaal gaar is.
- Mix de bloemkool in de blender met de melk, de olijfolie en een 2-tal el van het kookvocht en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Paprikasaus
Fantastisch bij courgetti met Berloumi of bij kip met volkorenrijst.
2 pers. • 15 min. + 15 min. in de oven
Wat heb je nodig?
• 4 rode paprika's • 1 kleine rode ui, fijngesneden • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 1 el olijfolie • 1 kl Provençaalse kruiden • zwarte peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika's uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat met een handdoek over of steek de paprika's in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen. In deze video tonen we hoe je 't doet.
- Fruit ondertussen de ui en de knoflook glazig in een beetje olijfolie.
- Mix de paprika's in de blender met de ui en de knoflook. Voeg 1 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw.
Salsa van groene kruiden
Superlekker bij rosbief of een stukje zeetong voor een mediterraan effect.
2 pers. • 10 min.
Wat heb je nodig?
• 1 teentje knoflook • 1/2 chilipeper • 1 el bladpeterselie, gehakt • 1 el koriander, gehakt • 1 el bieslook, fijngesneden • sap van 1 limoen • 1 kl korianderzaadjes • 1 kl venkelzaadjes • fleur de sel • 1 el olijfolie
Hoe maak je het?
- Mix de korianderzaadjes, de venkelzaadjes, de knoflook en de chilipeper fijn in een keukenrobot. Voeg de fijngehakte groene kruiden toe en meng met 1 el olijfolie.
- Voeg wat zeezout en het limoensap toe.
Mangokokossaus
Zorgt voor een exotische toets bij kalkoen of kip, maar probeer het ook eens met een stukje witte vis.
2 pers. • 5 min.
Wat heb je nodig?
• ¼ mango 'ready to eat' (100 g) • ¼ zoete appel, met schil, zonder klokhuis • 50 ml kokosmelk • snuifje kurkuma • zwarte peper • snuifje zout
Hoe maak je het?
Mix alle ingrediënten in de blender.
Avocadomayonaise
Perfect bij een tataki van zalm of grijze Noordzeegarnalen.
2 pers. • 5 min.
Wat heb je nodig?
• 1 avocado, geschild en in stukken • 1 teentje knoflook, grof gehakt • sap van 1 limoen • enkele takjes koriander, fijngesneden • peper en zout
Hoe maak je het?
Mix de avocado met enkele takjes koriander, de knoflook en het limoensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout. Hou afgedekt in de koelkast tot verder gebruik. Voeg enkele eetlepels water toe indien de mayonaise te dik is.
Zoetzure saus
Klassiek bij kip, maar ook om duimen en vingers bij af te likken bij varkensvlees of loempia's.
2 pers. • 10 min.
Wat heb je nodig?
• sap van ½ limoen • ½ chilipeper, fijngesneden • 2 lente-uitjes, in reepjes • 3 el rodewijnazijn • 1 el acaciahoning • 1 el sojasaus • 1 el oestersaus (supermarkt of Oosterse winkel) • 2 el ketjap manis (zoete sojasaus, in supermarkt of Oosterse winkel)
Hoe maak je het?
Laat de rodewijnazijn opkoken, voeg de honing, 1 el sojasaus, oestersaus en ketjap manis toe en laat even opkoken. Werk af met het limoensap, de chilipeper en lente-ui.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!