Doe-tip: 3x foodworkshops met een twist
Kijken en koken
Nog op zoek naar een leuke activiteit deze zomer? Neem dan eens deel aan een foodworkshop: niet alleen leuk en leerrijk, maar ook heel ontspannend! Deze drie zijn alvast extra speciaal en écht de moeite om te volgen.
Antwerpen: wildplukken en buiten koken
Behalve catering op maat, organiseert natuurkok Nathalie Schrauwen van foodcollectief LesOdettes ook originele workshops. Een greep uit haar events: koken in hooi op een buitenvuur, fermenteren, roken, drogen… Of wat dacht je van Wilder Koken, een wandeling die je meeneemt om in en rond Antwerpen je maaltijd bij elkaar te sprokkelen en die wilde planten te leren verwerken.
https://www.instagram.com/p/BSE-EG3jAPD/?hl=nl&tagged=lesodetteskookt
Vlagstraat 74, 2060 Antwerpen – lesodetteskookt.be
Bokrijk: maak je eigen zuurdesembrood
Leer zelf zuurdesembrood maken in De Superette, de zuurdesembakkerij van Kobe Desramaults in Bokrijk. Je maakt je eigen desem, zit een dag met je handen in het deeg en neemt dan je houtoven gebakken broodje mee naar huis… Leuk om te combineren met een dagje Bokrijk.
https://www.instagram.com/p/BjrrLfsgmvn/?hl=nl&taken-at=275104539564302
Bokrijklaan 1, 3600 Genk – desuperettebokrijk.com
Gent: op culinaire reis rond de wereld
Thais streetfood, Japans, Maleisisch, maar ook Libanees en de keuken van Puglia, je leert ze allemaal kennen tijdens de open workshops bij Eetavontuur. Vanaf 12 personen wordt de workshop op maat georganiseerd.
Dok-Noord 7, 9000 Gent – eetavontuur.be