Doen: spaghetti maken van pompoen!
Dit moet wel de handigste groente ooit zijn!
Ken jij de spaghettipompoen al? 't Is een godsgeschenk voor wie houdt van pasta, maar geen gluten wil of mag eten. Smakelijk eten!
De spaghettipompoen is dé hit van 2018: 't is een gezonde, langwerpige pompoensoort die als-ie gaar is, in draden uit elkaar valt. En dan lijkt het vruchtvlees op, je raadt het al: spaghetti! Zo bereid je 'm:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen en haal de zaden eruit.
- Besprenkel beide helften met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar 45 minuten in de oven.
- Schraap het vruchtvlees eruit met 'n vork. Werk af met parmezaan, verse kruiden en olijfolie en klaar! Je kunt 't draderige vruchtvlees prima verwerken zoals je gewone spaghetti zou verwerken. Serveer er dus gerust je favoriete pastasaus bij.