Ja, je grootouders wisten het beter!
Op grootmoeders wijze
Soms hebben de mensen met het meeste levenservaring ook de beste kooktips. Deze 5 dingen wisten je grootouders beter.
Een boterham in de koekjesdoos
Zijn je koekjes wat taai of hard geworden? Steek er een sneetje brood bij. De koekjes worden weer zachter en het sneetje brood wordt hard.
Een klontje boter
De kans is klein dat je grootouders hun vleesje in kokosolie bakten. Boter maakt alles beter en een klontje extra kan nooit kwaad.
Maak ovenschotels de dag voordien
Ovenschotels worden alleen maar beter als je ze een dagje laat staan. Laat alle smaken goed intrekken, dubbel genieten de dag nadien.
Klop je bakvorm op tafel
Doe je deeg in de bakvorm en sla er dan eens mee op tafel. Zo vermijd je luchtbelletjes in je deeg én wordt je deeg mooi verdeeld over de vorm.
Opruimen tijdens het koken
Niets zo vervelend als na uren koken ook nog aan de grote kuis te moeten beginnen. Was potten die je gebruikt meteen af en veeg je keukenblad regelmatig schoon. Wedden dat je grootouders het ook deden?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!