Gingerbread koekjes: bak deze kerstklassieker zelf
Schattig en zo lekker
Als wij aan kerstkoekjes denken, denken wij vooral aan schattige gingerbread koekjes. Deze peperkoeken mannetjes zien er niet enkel leuk uit, maar zijn ook nog eens superlekker. Wij vertellen je hoe je ze maakt.
Op zoek naar een leuk bakproject tijdens de kerstperiode? Maak dan zeker eens gingerbread koekjes. Ze zijn superschattig, lekker en brengen meteen een gezellig kerstgevoel in huis. Geef ze cadeau, gebruik ze als kerstversiering of eet ze gewoon zelf allemaal op ;).
Zo maak je gingerbread koekjes
Dit heb je nodig voor 20 stuks:
- 300 g bloem
- 115 g boter
- 160 g bruine suiker
- 160 g kandijsiroop
- 1 ei
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl kaneelpoeder
- 1 kl nootmuskaat
- snuifje zout
Voor de afwerking: suikerglazuur, suikerstokken, lintjes …
- Meng de boter, suiker en siroop tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en meng goed.
- Meng in een andere kom de bloem, het gemberpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en het zout alvast door elkaar. Dit voeg je in delen toe aan de andere mengeling. Meng alles goed door. Schep het deeg in plastic folie en laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit met wat bloem en steek de gingerbread vormpjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Steek eventueel een rechthoekje uit in het midden indien je er suikerstokjes aan vast wil maken. Bak de koekjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Teken leuke gezichtjes op de koekjes met behulp van het suikerglazuur en een spuitzak. Steek het lintje door het gaatje en maak de suikerstokjes vast aan de koekjes. Heel leuk om cadeau te geven!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!