Koekjestaart: zo maak je deze klassieker
En zo pimp je ze!
Een van de meest nostalgische desserts moet wel koekjestaart zijn. Weet jij nog hoe je ze samen met je oma maakte? Wij hebben het ultieme recept en geven je bovendien enkele net zo lekkere alternatieven.
Koekjestaart: het basisrecept
Alternatieven om van te smullen
Niet zo’n fan van petit-beurres? Kies dan eens voor speculaasjes. Ook voor de vulling zijn er aangepaste versies. Net zo lekker!
Vervang de botercrème door …
- Banketbakkersroom
- Chocolademousse
- Mascarponecrème (zoals in tiramisu)
- Chocopasta
Koekjestaart versieren
Je koekjestaart extra feestelijk maken? Dat doe je door de juiste versieringen toe te voegen. Smeer nog een extra laagje botercrème (of andere vulling) op je taart en breng een finishing touch aan in de vorm van:
- Hagelslag (al dan niet gekleurd)
- Discobolletjes
- Smarties
- Suikerparels (gebruik ze zuinig; ze zijn redelijk hard)
- …
Maak je deze koekjestaart voor een gelukkige jarige? Dan kun je ze net als een andere verjaardagstaart versieren met kaarsjes. Zet de taart wel een tijdje in de koelkast; anders zullen je koekjes niet zacht genoeg zijn om de kaarsjes erin te prikken.
Ook leuk: maak een mini-slinger (zoals je ziet op de foto van deze taart) met de naam van de jarige job en bevestig ‘m met satéprikkers.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!