Meer groenten in mijn gerechten: hoe doe ik dat?
En wat zijn de makkelijkste tools daarvoor?
Met handige keukentools maak je voldoende groenten eten leuk en verrassend. Karolien Olaerts deelt haar tips.
Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.
"Welke keukentool(s) vind jij onmisbaar om meer groenten in je gerechten te krijgen?"
Karolien: "Een goede spiraalsnijder is voor mij essentieel. Zo kun je elk spaghetti- of noedelgerecht aanvullen met groenteslierten van courgette en/of wortel. Ook een minifoodprocessor of elektrische hakmolen is aan te raden, om groenten te verwerken in een zelfgemaakte pesto of spread. Denk aan een hummus die je aanvult met restjes geroosterde pompoen of paprika. Een krachtige blender is dan weer handig om (pasta)sauzen te maken op basis van groenten. Maak een romige, rijke groenteversie van de klassieke witte kaassaus door gestoomde bloemkool te mixen met pastakookvocht, veel verse nootmuskaat en wat melk of room. Deze drie gebruik ik zelf het meest in mijn keuken en kan ik iedereen aanraden."