Meest recente artikelen

Spaghetti! Iedereen is er gek op.

De lekkerste recepten van kook-experte Ilse D’hooge

Spaghetti! Iedereen is er gek op. Artikel
Advertorial

Pasta is een echte gezinstopper, maar daarom hoef je niet altijd voor de traditionele spaghetti bolognese te gaan. Kook-experte Ilse D'hooge varieert graag tussen vlees of veggie en geeft pasta extra veel pit met de bouillonblokjes van Knorr. Succes gegarandeerd!

1. Klassiek: a la nonna (met ragù)

4 pers. • 1.25 u.

INGREDIËNTEN

• 600 g stoofvlees, in stukken • 400 g spaghetti • 400 g wortelen, in stukjes • 250 g witte selder, in boogjes • 2 sjalotten, in reepjes • 2 teentjes knoflook, gesnipperd • 300 g boschampignons • 2 el gehakte peterselie • 1 bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst • 1 blokje Knorr vlees • 600 ml passata • 1 el maïszetmeel • 1 kl tijm • 2 blaadjes laurier • boter • olijfolie • peper en zout

1. Smelt 2 eetlepels boter in een stoofpot. Voeg de wortelen, selder, sjalotten en de knoflook toe en fruit aan in 4 minuten.
2. Kruid het stoofvlees met peper en zout en voeg toe aan de groenten. Blus met de vleesbouillon en de passata tot alles onder staat en voeg de tijm en laurier toe. Laat 1 uur onder deksel op een zacht vuur garen.
3. Borstel de champignons schoon, snij grotere exemplaren in stukken en voeg ze toe aan de ragù. Laat nog een kwartiertje verder garen. Roer het maïszetmeel los met een beetje water en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Kook de spaghetti in kokend water met het bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de ragù op de spaghetti en garneer met de peterselie.

2. Veggie: met portobello champignons

4 pers. • 35 min.

INGREDIËNTEN

• 400 g Knorr spinazie-spaghetti • 500 g portobello champignons • 1 courgette • 2 wortelen
• 1 grote ui • 2 teentjes knoflook • 1 blokje Knorr groentebouillon • 1 bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst • 600 ml passata • 2 el tomatenpuree • 80 g geraspte kaas • 500 ml water • 1 kl gedroogde oregano • peper en zout • olijfolie

1. Schraap de wortelen en was de courgette. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de portobello champignons in repen.
2. Fruit de ui en knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Voeg de wortelen en courgette toe, roerbak kort en voeg dan de portobello's toe. Blijf roerbakken, voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
3. Kruid met de oregano, peper en zout en voeg de passata, tomatenpuree, het water en het verkruimelde groentebouillonblokje toe. Laat 25 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen.
4. Kook de spinazie-spaghetti gaar in water met het bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en serveer met de saus. Strooi er wat geraspte kaas over.

3. Kids: met verstopte groentjes

4 pers. • 1 u

INGREDIËNTEN

• 400 g Knorr tomaten-spaghetti • 500 g varkens-rundergehakt • 2 wortelen • 2 stengels witte selder • 1 ui • 1 courgette • 1 blokje Knorr groentebouillon • 1 bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst • 1 blik tomatenblokjes • 2 el tomatenpuree • 150 g gemalen kaas • boter • kaneelpoeder • peper en zout

1. Schraap de wortelen en snij de selder in boogjes. Pel en snipper de ui. Snij de wortel en courgette in gelijke blokjes.
2. Bak de groenten in een grote pan in een flinke klont boter. Roer regelmatig en laat 15 minuten stoven onder deksel. Voeg het gehakt in grove stukken toe. Bak rul in ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
3. Blus met 0,5 l water en het blokje groentebouillon. Kruid met peper en zout en een snuifje kaneelpoeder. Roer om en laat de saus op een zacht vuurtje 30 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Mix de saus fijn.
4. Kook voor het einde van de kooktijd de tomaten-spaghetti beetgaar in
water met het bouillonblokje Knorr Finesse pasta en rijst, volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Laat uitlekken en serveer met de saus en de gemalen kaas.

Extra tips om pasta en rijst te koken
• Om je pasta of rijst extra smaak te geven, voeg je bouillonblokjes toe aan het kookwater. De bouillonblokjes Knorr Finesse Pasta en Rijst zijn niet alleen vetarm, maar bevatten ook olijfolie en zuiderse kruiden (basilicum, tijm, laurier, oregano) die zorgen voor een lekkere smaak. Deze bouillon is bovendien vegan en kun je dus ook in vegetarische en vegan gerechten gebruiken.
• Koude pastasalade of een smeuïge risotto op het menu? Zorg dan dat het basisingrediënt extra smaakvol is door 1 bouillonblokje per 500 ml water toe te voegen.
• Ken je trouwens de nieuwe groentepasta van Knorr al, die voor 30% uit groenten bestaat? Superlekker én gezond!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen