3 x scoren met lekkere home made pizza
Advertorial
Leuk, deze zomer komen er weer een aantal sportieve tv-avonden met familie en vrienden aan! Met deze drie originele, zelfgemaakte pizza's met deeg van Herta scoor je sowieso.
Pizza geitenkaas, hummus van rode biet en ham
15– 31 min | voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rond
- 3 sneetjes HERTA SUPERIEUR ham
- 100 g verse spinazie
- 100 g geitenkaas
- 400 g hummus
- 2 gekookte rode bieten
- olijfolie
- enkele hazelnoten
Bereiding:
- Verwarm je traditionele oven voor op 220°C, laat de ovenplaat mee opwarmen. Mix de hummus met de rode bieten. Snij de HERTA SUPERIEUR ham in stukjes en hak de hazelnoten grof.
- Haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast en rol samen met het bakpapier open op je werkvlak.
- Smeer enkele eetlepels van de bietenhummus op het pizzadeeg. Beleg met spinazie en enkele schijfjes geitenkaas. Kruid het geheel met peper en zout.
- Plaats in de oven gedurende 16 minuten. Haal de pizza uit de oven en werk af met een scheutje olijfolie, de gehakte hazelnoten en de ham.
Pizza bianca: ham, ricotta en spinazie
15– 30 min | voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rond
- 3 sneetjes HERTA SUPERIEUR ham
- 40 g verse spinazie
- 30 g zwarte olijven
- 20 g Parmezaanse schilfers
- olijfolie
- takjes vers tijm
Bereiding:
- Verwarm je traditionele oven voor op 220°C en haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast. Blancheer de verse spinazie en giet deze uit.
- Rol het HERTA pizzadeeg samen met het bakpapier, uit op je werkvlak. Bestrijk het oppervlak met ricotta.
- Schik er de zwarte olijven, de HERTA SUPERIEUR Ham en de verse spinazie op. Voeg enkele takjes verse tijm toe. Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout.
- Bak in het midden van de oven gedurende 16 minuten. Serveer met schilfers Parmezaanse kaas.
Pizza veggie met artisjok, olijven en pesto
18 – 30 min | voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rechthoekig
- 190 g artisjokken op olie
- 2 tomaten
- 30 g zwarte olijven
- 1 rode ui
- 1 potje pesto
- 1 bol mozzarella
- 400 g kerstomaten
- 250 g ricotta
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm je traditionele oven voor op 220°C. Laat de ovenplaat die je gaat gebruiken voor de pizza mee opwarmen in de oven.
- Haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast. Snij de ajuin en de tomaten in schijfjes. Hou de kerstomaatjes heel. Laat de mozzarella uitlekken.
- Rol het HERTA Pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik gaatjes in de bodem. Rol de randen van het deeg om.
- Bestrijk het oppervlak met ricotta en erbovenop de pesto. Schik er de tomaten, artisjokharten, olijven en rode ajuin op. Droog de mozzarella en scheur in stukken.
- Besprenkel met de olie van artisjokken en kruid met peper en zout. Haal de ovenplaat uit de oven en schuif de pizza er voorzichtig op.
- Bak de pizza in het midden van de oven gedurende 18 minuten tot de mozzarella gesmolten is. Serveer met rucola en verse basilicum.