Meest recente artikelen

3 x scoren met lekkere home made pizza

Advertorial

3 x scoren met lekkere home made pizza Artikel

Leuk, deze zomer komen er weer een aantal sportieve tv-avonden met familie en vrienden aan! Met deze drie originele, zelfgemaakte pizza's met deeg van Herta scoor je sowieso.

Pizza geitenkaas, hummus van rode biet en ham

15– 31 min | voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rond
  • 3 sneetjes HERTA SUPERIEUR ham
  • 100 g verse spinazie
  • 100 g geitenkaas
  • 400 g hummus
  • 2 gekookte rode bieten
  • olijfolie
  • enkele hazelnoten

Bereiding:

  1. Verwarm je traditionele oven voor op 220°C, laat de ovenplaat mee opwarmen. Mix de hummus met de rode bieten. Snij de HERTA SUPERIEUR ham in stukjes en hak de hazelnoten grof.
  2. Haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast en rol samen met het bakpapier open op je werkvlak.
  3. Smeer enkele eetlepels van de bietenhummus op het pizzadeeg. Beleg met spinazie en enkele schijfjes geitenkaas. Kruid het geheel met peper en zout.
  4. Plaats in de oven gedurende 16 minuten. Haal de pizza uit de oven en werk af met een scheutje olijfolie, de gehakte hazelnoten en de ham.

Pizza bianca: ham, ricotta en spinazie

15– 30 min | voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rond
  • 3 sneetjes HERTA SUPERIEUR ham
  •  40  g verse spinazie
  • 30 g zwarte olijven
  • 20 g Parmezaanse schilfers
  • olijfolie
  • takjes vers tijm

Bereiding:

  1. Verwarm je traditionele oven voor op 220°C en haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast. Blancheer de verse spinazie en giet deze uit.
  2. Rol het HERTA pizzadeeg samen met het bakpapier, uit op je werkvlak. Bestrijk het oppervlak met ricotta.
  3. Schik er de zwarte olijven, de HERTA SUPERIEUR Ham en de verse spinazie op. Voeg enkele takjes verse tijm toe. Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout.
  4. Bak in het midden van de oven gedurende 16 minuten. Serveer met schilfers Parmezaanse kaas.

Pizza veggie met artisjok, olijven en pesto

18 – 30 min | voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 HERTA pizzadeeg Dun & Rechthoekig
  • 190 g artisjokken op olie
  • 2 tomaten
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 1 potje pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 400 g kerstomaten
  • 250 g ricotta
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm je traditionele oven voor op 220°C. Laat de ovenplaat die je gaat gebruiken voor de pizza mee opwarmen in de oven.
  2. Haal het HERTA Pizzadeeg uit de koelkast. Snij de ajuin en de tomaten in schijfjes. Hou de kerstomaatjes heel. Laat de mozzarella uitlekken.
  3. Rol het HERTA Pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik gaatjes in de bodem. Rol de randen van het deeg om.
  4. Bestrijk het oppervlak met ricotta en erbovenop de pesto. Schik er de tomaten, artisjokharten, olijven en rode ajuin op. Droog de mozzarella en scheur in stukken.
  5. Besprenkel met de olie van artisjokken en kruid met peper en zout. Haal de ovenplaat uit de oven en schuif de pizza er voorzichtig op.
  6. Bak de pizza in het midden van de oven gedurende 18 minuten tot de mozzarella gesmolten is. Serveer met rucola en verse basilicum.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen