Help, mijn taart is mislukt!
Een ingezakte taart of vastgeplakt aan de bakvorm? Zo kan het niet meer misgaan!
Met deze 10 tips kan het bijna niet meer fout gaan.
- Twijfel je of je eieren nog vers zijn? Vul een groot glas met water en leg het ei erin. Zinkt het ei? Dan is deze nog vers. Blijft het ei echter drijven? Dan kun je deze beter niet meer gebruiken.
- Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een luchtig resultaat.
- Neem de tijd om je boter en suiker goed te mixen, dit duur meestal een minuut of 8. Hierdoor rijst het deeg goed en is het luchtig. .
- Gebruik een oventhermometer om zeker te zijn van je oventemperatuur.
- Is je bakpoeder nog wel goed? Om te kijken of dit nog goed is kun je een mespuntje in koud water doen. Als je belletjes ziet opkomen is het goed, bruist het erg dan is je bakpoeder te oud en niet meer goed.
- Zet je bakvorm op het rooster en niet op de bakplaat. Met een bakplaat kan de warmte namelijk niet goed circuleren.
- Wil je volkorenmeel gebruiken in plaats van tarwebloem? Voeg dan iets meer vocht toe.
- Taart komt beter uit de vorm als je deze na het invetten met paneermeel bestrooit.
- Wordt je taart te snel donker? Dek de bovenkant op het einde af met aluminiumfolie. Is je taart echter te licht? Zet hem dan eventjes onder de grill, maar blijf wel in de buurt.
- Open de oven niet tijdens het bakken om inzakken te voorkomen.
Zin om dit weekend een heerlijke taart te bakken? Probeer een van onze feestelijke taarten. Bak je liever een cake? Ook dan kun je onze tips natuurlijk gebruiken.