Elzaswijnen in de herfst
Omdat een lekker glaasje wijn altijd smaakt!
Met een glaasje wijn staren naar het rood-oranje landschap, brengt je helemaal tot rust? Kan je lekker wegdromen bij het vallen van de bladeren? Wie daarvan houdt moet beslist de Elzaswijnen proberen!
Niet alleen dromers, wijnliefhebbers of gastronomen genieten van een Elzaswijn. Iedereen kan zich laten verleiden door Pinot Gris uit de Elzas.
Pinot Gris
Pinot Gris begeleidt fijne klassieke gerechten, maar ook gerechten met een intense smaak. Deze wijn is niet alleen krachtig en weelderig, maar zijn kleur laat de mooiste kleuren van de herfst verkleuren. Een lust voor je smaakpapillen en het oog! Zijn aroma's zijn complex, fruitig en soms licht rokerig.
Recepttip: Kalfsfilet met morieltjes
Pinot Gris Vendagnes Tardives
Wie liever geniet van sterkere aroma's raden wij Pinot Gris Vendages Tardives aan. Deze wijn komt van overrijpe druiven, die enkele weken na de officiële oogstdatum werden geplukt. Hierdoor wordt het aromische karakter extra in de verf gezet.
Recepttip: Appelflap met peer en munster
Lekker bij…
Vlees: rund, wild, schaap, varken, kip, ingewanden
Vis, schaal- en schelpdieren: paling, kabeljauw, karper, koolvis, sint-jakobsschelp, schelvis, grondeling, haring, schar, baars, rog, zeebarbeel, zeetong, noordzeekrab, zalmforel
Groenten: artisjok, aubergine, biet, wortel, knolselderij, paddenstoel, bloemkool, pompoen, witte boon, linze, raap
Fruit: ananas, banaan, kastanje, kweepeer, vijg, sinaasappel, pompelmoes, peer, appel, druif