Halloween komt dichterbij! Wil je tijdens de herfstvakantie een pompoen uithollen om een échte Jack-o'-Lantern van te maken?
Claudia Allemeersch, Beste Hobbykok van Vlaanderen 2009, legt je samen met haar zoontje stap voor stap uit hoe je te werk gaat. En wat doe je met het vruchtvlees?
Waarom maak je er geen stoofpotje met kip van? Speciaal voor BEKA ontwikkelde Claudia dit ideale Halloweenrecept! Bekijk het filmpje hier.
stap_1.jpg NL
Kies een mooie pompoen uit!
stap_2.jpg NL
Snij het 'hoedje' van de pompoen met een scherp mes.
stap_3.jpg NL
Hol de pompoen uit met een mes of lepel. Het vruchtvlees kan je nog gebruiken in een recept.
stap_4.jpg NL
Gebruik hiervoor gerust je handen! De pitten kan je apart houden om te roosteren. Een ware lekkernij!
stap_5.jpg NL
Teken een griezelig gezicht op de pompoen.
stap_6.jpg NL
Met een scherp mes snij je de tekening uit.
stap_7.jpg NL
Prik grote verluchtingsgaatjes in het deksel van de pompoen.
stap_8.jpg NL
Nog enkel een kaarsje erin en jouw pompoen is klaar!