Notenkoekjes met vanille
bereiding
-
1
Snij de vanillepeul open en schraap het merg eruit met een mes.
Hak de walnoten fijn in een elektrisch molentje.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
-
2
Klop de boter met de poedersuiker, het zout en het vanillemerg schuimig. Voeg het eiwit
toe en blijf kloppen tot de massa dik en schuimig is. -
3
Zeef de bloem in een schaal en meng er de stukjes walnoot door.
Roer bloem en noten voorzichtig met een houten lepel door de eiwitmassa. -
4
Doe het deeg in een spuitzak met een grote stervormige tuit. Spuit op een met bakpapier
bekleed bakblik hoopjes deeg op 3 cm van elkaar. -
5
Bak in 8 minuten goudgeel in het midden van de oven. Haal de koekjes samen met het papier van het bakblik en laat afkoelen. Bestuif met poedersuiker en cacaopoeder.
Voorbereiding