Panna cotta met aardbeien en zwarte peper
bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in koud water. Snij het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe het met het stokje en de laurierblaadjes bij de room. Snij met een dunschiller brede repen van de citroenschil en doe ze samen met de suiker bij de room. Breng de room aan de kook, laat 10 minuten zachtjes sudderen en roer af ten toe om met een houten lepel.
-
2
Knijp de geweekte gelatine uit. Verwarm de melk in een pannetje, ze hoeft niet te koken. Neem de melk van het vuur en los er de gelatine in op.
-
3
Zeef de room in een maatbeker en doe er het melk-gelatinemengsel bij. Roer om.
-
4
Verdeel het mengsel over 4 mooie glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Maak de aardbeien schoon en snij ze in kleine stukjes. Meng de versgemalen peper en een scheutje olijfolie onder de aardbeien. Werk de glaasjes panna cotta vlak voor het serveren af met de aardbeien.