Panna cotta met coulis van bosvruchten
bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water met ijsblokjes.
Snij het halve vanillestokje overlangs in twee.
-
2
Breng de room samen met de suiker, citroenschil en het gespleten vanillestokje al roerend aan de kook. Neem van het vuur. Haal het vanillestokje eruit, schraap er het merg uit en roer dit door de room. Knijp de gelatine uit en roer die door het mengsel. Roer er ook de zure room door.
-
3
Vet 4 kommetjes in met olie en schenk er het roommengsel in. Dek af met huishoudfolie en laat ruim 6 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Warm de bosvruchten met 2 el water op tot net onder het kookpunt. Neem van het vuur en roer er de suiker door. Doe door een zeef en druk er met een pollepel alle sap uit. Roer de jenever
door de saus. Zet in de koelkast. -
5
Hou de potjes heel even in warm water en stort het dessert op de bordjes. Lepel er de coulis over en werk af met vers rood fruit. Serveer koel.
Voorbereiding