Recept

Pannenkoekjes met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Suikerzoet dessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de rozijnen in de rum.

    Pers de citroen uit en rasp de schil.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de melk, 2 eieren en de suiker. Bak hiervan 4 pannenkoeken in boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Scheid 2 eieren en meng de dooiers met de ricotta, de poedersuiker en citroenschil en het citroensap. Doe er de geweekte rozijnen bij.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker en spatel ze door de crème. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken, rol op en schik ze in een beboterde ovenschaal.

  5. 5

    Overgiet met de gesmolten boter. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet 15 à 20 minuten in een op de oven. Serveer, bestrooid met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!