Pannenkoekjes met ricotta
bereiding
-
1
Week de rozijnen in de rum.
Pers de citroen uit en rasp de schil.
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de melk, 2 eieren en de suiker. Bak hiervan 4 pannenkoeken in boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
3
Scheid 2 eieren en meng de dooiers met de ricotta, de poedersuiker en citroenschil en het citroensap. Doe er de geweekte rozijnen bij.
-
4
Klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker en spatel ze door de crème. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken, rol op en schik ze in een beboterde ovenschaal.
-
5
Overgiet met de gesmolten boter. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet 15 à 20 minuten in een op de oven. Serveer, bestrooid met poedersuiker.
Voorbereiding