Pancakes met ricotta en citroen
bereiding
-
1
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Splits de eieren.
-
2
Neem een kleinere kom en meng de ricotta met de eidooiers, de melk, de ahornsiroop, het vanille-extract, het citroensap en de geraspte citroenschil tot een schuimig mengsel.
-
3
Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.
-
4
Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
-
5
Verhit wat boter in een hete pan en schenk hierin een portie beslag. Draai het rond tot je een pannenkoekje hebt met een diameter van zo'n 10 cm.
-
6
Laat zo'n 3 minuten bakken tot het beslag droog is en de rand wat krokant. Draai om en laat nog 2 à 3 minuten verder bakken tot de pannenkoek goudbruin is.
-
7
Roer de roomkaas los met de suiker en de vanillesuiker. Stapel de pancakes, lepel er de roomkaas bij en werk af met geraspte citroenschil en blauwe bessen.