Recept

Pancakes met ricotta en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris afgewerkt met een flinke dot roomkaas.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Splits de eieren.

  2. 2

    Neem een kleinere kom en meng de ricotta met de eidooiers, de melk, de ahornsiroop, het vanille-extract, het citroensap en de geraspte citroenschil tot een schuimig mengsel.

  3. 3

    Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

  5. 5

    Verhit wat boter in een hete pan en schenk hierin een portie beslag. Draai het rond tot je een pannenkoekje hebt met een diameter van zo'n 10 cm.

  6. 6

    Laat zo'n 3 minuten bakken tot het beslag droog is en de rand wat krokant. Draai om en laat nog 2 à 3 minuten verder bakken tot de pannenkoek goudbruin is.

  7. 7

    Roer de roomkaas los met de suiker en de vanillesuiker. Stapel de pancakes, lepel er de roomkaas bij en werk af met geraspte citroenschil en blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pancakes met ricotta en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!