Recept

Gemarineerd rundvlees met kruidensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor een tête-à-tête

bereiding
  1. 1

    Marineer het vlees 2 uur in de sojasaus. Dep droog en rol door de peper. Bak kort aan in olie,
    zodat het binnenin mooi rood blijft. Laat even afkoelen en leg het, in plasticfolie, in de koelkast.

  2. Voor de vinaigrette

  3. 2

    Plet knoflook, koriander en zout in een vijzel. Snij het pepertje, de munt en het binnenste van
    het citroengras in dunne plakjes. Meng alles in een kom met olijfolie (hoe minder, hoe pikanter).

  4. Voor de kruidensalade

  5. 3

    Snij voor de salade de komkommer in reepjes en de lente-ui in ringen. Vermeng met de basilicum, koriander, munt, bieslook en waterkers.

  6. 4

    Snij het vlees in plakjes en schik ze samen met de salade op de borden. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met gehakte pinda’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerd rundvlees met kruidensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!